Kiemelt esemény

Kedves Látogatóink!

Bizonyára meglepődve tapasztalták, hogy a Rumba Táncklub honlapjának indításakor nem a megszokott kép tárult eléjük, hanem egy új felület. Az új felület nemcsak egy új külsőt, hanem egy alapjában megváltozott belső - műszaki - tartalmat is jelent.

Több, mint tíz éve - 1998 késő őszén - készült el az első honlapunk. Ez a honlap még framesetes megoldással 'feldobott' statikus htm elemekből építkező honlap volt. Az oldalt az Extra.hu 20 megabájtos ingyenes tárhelyéről üzemeltettük.

2003-ban a hely szűkössége és a menedzselhetőség nehézségei miatt átköltöztettük az oldalunkat a Freeweb.hu-ra. Itt egy kicsit átdizájnoltuk és koncecpciójában is tisztítottuk honlapunkat. A kissé modernizált - megjelentek flash animációk és videók is - második verzió szerkesztése is nagy nehézségeket jelentett a technológiai korlátok miatt. 2004 év végén megérett a helyzet arra, hogy váltsunk egy akkori korszerű CMS rendszer (Content Management System - Tartalomkezelő Rendszer), vagyis egy portál szisztéma felé. Az adatbázis alapon dinamikusan felépülő, adminisztrátori felületről menedzselhető ingyenes portál rendszerekből akkoriban nem volt még nagy választék, ezért a PHP-Nuke alapú rendszer 7.5-ös verzóját vezettük be. Ez már rendelkezett magyar verzóval is, a Freeweb is támogatta a futási környezetét és szabadon volt bővíthető.
2004 Karácsonya és Szilvesztere között megtörtént a rendszer telepítése és az induló tartalommal való feltöltése. A portál így készen állt arra, hogy 2005. január elsején elinduljon.

Magunk sem gondoltunk arra, hogy a portál rendszerű oldalunk az elmúlt öt év során nemcsak, hogy nagy népszerűségre tesz szert, de másoknak is mintát adó előremutató kezdeményezés lesz. Az öt év alatt közel három-milliószor nyitották meg valamelyik oldalát és többszázezren látogattak el hozzánk.
A portálunkhoz egy tucatnyi modult és blokkot fejlesztettünk, három-négyszer változtattuk a megjelenését és kétszer költöztettük új helyre.

Sajnos időközben eljárt felette az idő. A költözések során sok gondunk volt a karakter kódolással és egyéb, a ma korszerű webes megoldások implementálásával. Ezért eljött az idő, hogy nagy levegőt véve rászánjuk magunkat a váltásra. A klubunk közel negyven éves fennállása alatt már sokszor volt olyan helyzetben, hogy váltásra kényszerült. Váltottunk már párszor a szakmai koncepcióinkban és stratégiánkban is, miért ne váltanánk a házunk tájáról hírt adó médiáinkban is? Úgy gondoltuk, hogy 2010 legyen egy váltás az életünkben és újítsuk meg hozzá a honlapunkat is.

Kedves Olvasók!

Kérem, hogy fogadják szeretettel új honlapunkat. A Joomla 1.5-ös motorra épülő és megváltozott külsővel rendelkező website új felülete mögött viszont megtalálható mindaz, ami érték volt eddig. Megőriztük cikkeinket, híreinket, képeinket. Ezek továbbra is elérhetők lesznek változatlanul az új rendszerben is.
Egyszersmind szeretnénk egy letisztultabb felületen több tartalmat nyújtani olvasóinknak. Szeretnénk ha honlapunk közelítene ahhoz, amit számunkra a minőségi tánc jelent: letisztult, hivalkodásmentes stílus, magas technikai iminőség, élményt adó tartalom és kisugárzás.

Üdvözlettel:
Megyeri László

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést