Április első hetében rendezték meg ez évben a több, mint fél évszázados múltra visszatekintő Blackpool Junior Dance Festival táncversenyt. Ez a verseny a 'nagy testvéréhez' hasonlóan hagyományosan rendkívül színvonalas verseny, csupa jól felkészült, kiváló képességű táncosokkal.

Külön meg kell említeni, hogy egy magyar táncos, Hatházi Ádám a junior Samba és Latin összetett versenyben is első helyezést ért el. Nem csoda, hogy ma már Kanadai színekben versenyez, hisz ezt az eredményt is mélyen elhallgatta a magyar táncos 'szakmai sajtó' és a versenytánc szakmai szervezet. Ma már nem sikk nálunk Maurizio Vescovo és tanítványai? Azokat már nem érdekli a sorsa és mostani eredményei, akik jó öt éve még extázisban sikoltoztak a latin világbajnokságon? Hiába keresi az MTáSz a megújulást és a kitörési pontokat, amikor az elmúlt két évtized gyakorlatilag arról szólt, hogy itt hagyták ezt az országot azok, akik tettek is a táncért és nemcsak beszéltek róla. Hosszú lenne a lista!

Külön érdekesség, hogy élőben is lehetett nézni a versenyeket. Hol? Hát nem nálunk, hanem az oroszoknál. Nem csoda. Nézzük meg a startlistát és számoljuk meg az oroszokat. És persze a magyarokat is. Persze, hogy nem találunk. Miért is lennének ott? Blackpool az nem fontos, hisz ott nem hagyják érvényesülni gyermekeinket, ott nem lesz sikerélményük az egyébként 'sikerorientált csemetéknek'. Igaz, hogy soha meg nem ismerik az igazi minőség lélekemelő hatását és a komoly kihívás emberformáló képességét. Sajnos egy évvel ismét tovább távolodtunk a világtól.

{flv}juniorbp_tv1{/flv}

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést